AFFÄRSIDÉ

Kalmar Kuvert ska erbjuda ett komplett sortiment av kuvert och förpackningar, med eller utan tryck, som underleverantör till tryckerier, grossister, reklam- och designkonsulter samt till direktkunder som e-handlare och inhousebyråer. Med gedigen kunskap och innovativa tankesätt ska vi erbjuda förpackningslösningar anpassade för varje kundgrupp och uppdrag. Arbetet ska präglas av lyhördhet, hög servicegrad och ett personligt engagemang utöver det vanliga.

frontpage-flip

HISTORIA

Kuverttryckeriet i Kalmar AB startades i november 1997, som senare kom att bli Kalmar Kuvert. Från början trycktes det på kuvert, men redan efter några månader kom behovet av tillverkning av Kuvert och påsar. Juni 1998 kom de första tillverkningsmaskinerna. 2003 köptes Lindegrens tryckeri, ett civiltryckeri som låg på Trädgårdsgatan i Kalmar. Vilket senare flyttades ut till Propellervägen och fusionerades med Kalmar Kuvert.

2012 köpte vi in maskiner för att kunna tillverka förpackningar. För att förbättra vårt digitaltryck och kunna trycka förpackningar digitalt köptes en Nexpress hösten 2016. Vi ville trycka bärkassar i mindre serier, så en inkjet-maskin införskaffades 2017. Närmast på tur kommer en ny tryckpress, installeras våren 2019. Efter det växte behovet av klammer, fals, Wire-O och limbindare, så detta införskaffades. Under 2023 var det dags för nästa stora investering. Nya maskiner för att tillverka bärkassar, påsar och presentpåsar kom på plats runt semestern.

Kalmar kuvert drivs idag av Jan Lindahl, Ulf Lindvall, Ulf Andersson och Håkan Liljegren. Men vi har varit fler ägare som utvecklat företaget, men gått i pension, Lennart Karlsson, Lillian Liljegren, Per Arvidsson, Stefan Pettersson och Mats Karlsson.

Ett tidningsurklipp från november 1998

KVALITET/MILJÖ

Vi jobbar med ständiga förbättringar både vad gäller miljö och kvalitet. Man kan aldrig blir för bra på något område. Klicka på länken nedan för att se vår miljö policy och våra certifikat.

800_0217

CSR

Vi tar ansvar för CSR, vi stödjer Kalmar FF med hjärtat, läs mer om det på Kalmar FF:s hemsida

CSR-Policy

Kalmar FF med hjärtat

Kalmar FF med Hjärtat

SPONSRING

Vi stödjer utvalda föreningar som befinner sig i vår närhet.

Här är lite länkar till dem:
Kalmar FF
Nybro Vikings
Nybro Skidklubb
Nybro OK
Kalmar City BK
Kalmarbygdens fältrittklubb
Mönsterås RC
FBC Kalmarsund

kalmar-ff-v2

GDPR

hur vi hanterar personuppgifter kan du läsa om på länken nedan.

europe-3256079_1280