Om Oss

Om Oss

Historia

Kuverttryckeriet i Kalmar AB startades i november 1997, som senare kom att bli Kalmar Kuvert. Från början trycktes det på kuvert, men redan efter några månader kom behovet av tillverkning av Kuvert och påsar. Juni 1998 kom de första tillverkningsmaskinerna. 2003 köptes Lindegrens tryckeri, ett civiltryckeri som låg på Trädgårdsgatan i Kalmar. Vilket senare flyttades ut till Propellervägen och fusionerades med Kalmar Kuvert.

2012 köpte vi in maskiner för att kunna tillverka förpackningar. För att förbättra vårt digitaltryck och kunna trycka förpackningar digitalt köptes en Nexpress hösten 2016. Vi ville trycka bärkassar i mindre serier, så en inkjet-maskin införskaffades 2017. Närmast på tur kommer en ny tryckpress, installeras våren 2019. Efter det växte behovet av klammer, fals, Wire-O och limbindare, så detta införskaffades. Under 2023 var det dags för nästa stora investering. Nya maskiner för att tillverka bärkassar, påsar och presentpåsar kom på plats runt semestern.

Kalmar kuvert drivs idag av Jan Lindahl, Ulf Lindvall, Ulf Andersson och Håkan Liljegren. Men vi har varit fler ägare som utvecklat företaget, men gått i pension, Lennart Karlsson, Lillian Liljegren, Per Arvidsson, Stefan Pettersson och Mats Karlsson.

Personalen