Förpackningar

Förpackningar

Förr hade förpackningen en uppgift, att skydda innehållet. Sedan blev den en budskapsbärare i butiken, för att idag vara en del av köpupplevelsen. De tidigare funktionerna är fortfarande viktiga, men viktigast av allt är totalupplevelsen.

Extra viktig är förpackningen i näthandeln, där den ger kunden en positiv upplevelse när försändelsen öppnas. En liknande roll spelar den i butiken, men då som en del i köpbeslutet. Därför blir förpackningarna allt mer avancerade.

Förr krävdes stora upplagor för att tillverka unika förpackningar. Med dagens teknik är det möjligt även i små upplagor. Kalmar Kuvert har bland annat en arkmatad CAD-styrd skärmaskin som skapar vilka former som helst i kartong, gör bigar, perforeringar, fönster och så vidare. Utan dyra stansverktyg, vilka kommer till sin rätt vid större upplagor.

Den grafiska designen trycks med offset i stora upplagor eller digitalt för små. Förpackningarna kan även förses med en vattenbaserad lack, vilken kan fungera som barriär i kontakt med till exempel livsmedel. Det går till och med att få lacker med olika dofter.

Kalmar Kuvert kan tillverka och leverera unika förpackningar, i små och stora upplagor.

Allt är möjligt!